Nu departe de locul unde, cu voia lui Dumnezeu, strada care unește două renumite vetre mănăstirești, Cetățuia și Frumoasa, se intersectează cu bulevardul Poitiers, rezultând prin aceasta o cruce pe harta urbei noastre, loc binecuvântat în chip smerit de o troiță, semn al mărturiei dreptei credințe a locuitorilor din zonă, mergând spre răsărit, se află Biserica ” Sfinții Împărați Constantin și Elena” Poitiers.
Și dacă toată existența noastră tinde spre ”Răsăritul Cel de sus”(cum este numit Hristos în troparul Crăciunului), locuitorii cartierelor Poitiers și Frumoasa, din aceste timpuri, au avut marea șansă să deschidă o nouă poartă a cerului pe pământ ctitorind prin jertfă personală, după modelul Sfintei Liturghii, în care Hristos se jerfește pe Sine, o nouă Biserică.
În anul 2000, odată cu reînființarea Mănăstirii Frumoasa, care până atunci a funcționat ca Biserică de parohie, Mitropolia Moldovei și Bucovinei a decis construirea în zonă a unui nou locaș de cult care să deservească nevoile spirituale ale credincioșilor din această zonă.
Teritoriul administrativ al actualei parohii a făcut parte până în anul 2003 din Parohia ”Nașterea Maicii Domnului” Socola Mică.
Demersurile în vederea obținerii avizelor necesare obținerii autorizației de construire a noii Biserici au fost începute de Părintele Opăriuc Mihai, preot paroh al parohiei Socola Mică.
În data de 15 iulie 2003 a fost înființată, prin decizie mitropolitană, noua parohie cu hramul ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” Poitiers, preot paroh fiind numit părintele Însurățelu Petru.
În ciuda faptului că începutul a fost unul anevoios, slujind la început în condiții modeste într-o capelă amenajată într-un spațiu oferit de o societate comercială din zonă, în anul 2004 părintele Petru împreună cu enoriașii au ridicat o clădire în care au amenajat un frumos paraclis în care se oficiază până în prezent slujbele religioase.
Ca rod al rugăciunii, în anul 2005 s-au început lucrările de construire a noii Biserici, realizându-se executarea fundației.
În anii 2006-2009 s-au continuat lucrările la noua Biserică prin realizarea zidăriei.
În iunie 2009, la doar 48 de ani, Dumnezeu a chemat la Sine pe vrednicul Său slujitor, părintele Însurățelu Petru.
Din data de 15 decembrie 2009 păstorirea parohiei a fost încredințată părintelui Roșcan Grigore, care în chip smerit conduce pe calea mântuirii enoriașii acestei parohii.
Lucrând cu timp și fără timp, făcându-se tuturor toate ca măcar pe unii să-i mântuiască, în perioada scursă până în prezent, în paralel cu ridicarea clădirii Bisericii, părintele Grigore se străduiește să zidească și Biserica din sufletele credincioșilor.